top of page
Zoeken

Het sneeuwt!!!

Joepie, het sneeuwt ! Dikke schoenen aan en naar buiten voor een sneeuwwandeling. Maar Woef, Blaffie, … hebben geen schoenen om aan te trekken en komen in contact met sneeuw, ijs, kou en strooizout met hun kussentjes waardoor deze geïrriteerd kunnen geraken.


Daarom is het heel belangrijk om ook aan hen te denken :

·        Of je hond een jasje nodig heeft hangt van het ras, de vacht, de leeftijd ( puppy of senior) maar een extra beschermlaagje kan zeker geen kwaad.

·        Je kan de pootjes voor de wandeling inwrijven met beschermende zalf (BioBalm, speciale sprays...)

·        Wanneer je thuiskomt steeds de pootjes afspoelen met lauw water om alle strooizout ( en/of sneeuw) weg te spoelen en met een zachte doek droog te deppen. Merk je dat de kussentjes ondanks de beschermende  zalf toch beschadigd zijn? Overweeg dan hondenschoenen of vraag ons advies.

·        Je hond zal waarschijnlijk ook naar de sneeuw happen of opeten, op zich niet zo heel gevaarlijk maar kan wel klachten geven zoals krampen en diarree.


Ten slotte nog de veiligheid :

Pas op voor ijsplekken: Zowel voor ons als voor onze honden kan een uitschuiver op een ijsplek pijnlijke gevolgen hebben, kijk dus goed uit om kwetsuren aan de gewrichten of breuken te voorkomen en laat de hond op gladde oppervlakken niet rondrennen.

Laat hem ook niet over bevroren beken of plassen lopen, moest hij erdoor zakken is het risico op verdrinking of onderkoeling zeer groot.


Zorg dat zowel jij als je trouwe vriend goed zichtbaar zijn in deze donkere dagen!

Veel plezier met jullie winterwandelingen en hou het veilig!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bereikbaarheid praktijk 15-19 april 2024

Beste klanten, Volgende week, van maandag 15 tot en met vrijdag 19 april 2024 is de Waversesteenweg afgesloten tussen de Tenboslaan en de bocht van de Hoeilaartseweg voor asfalteringswerken. De prakti

Gesloten wegens congres hartziekten!

Door een congres over hartziekten 💗zal de praktijk gesloten zijn voor consultaties op donderdag 29 februari en vrijdag 1 maart 👨‍🎓. Op donderdag zal er tussen 9u en 17.30u wel de mogelijkheid zijn

Prettige feestdagen!

De feestdagen komen er met rasse schreden aan! De praktijk blijft tijdens de feestdagen open, al zal de praktijk in de week tussen Kerst en Nieuwjaar aangepaste openingsuren hebben: Maandag 25/12: Ges

bottom of page